• OM azonosító: 035316
  • 1117 Budapest, Bogdánfy u. 5/b.
  • +36 (1) 796-7594
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • E-naplo
  • Magyar
  • English (UK)

Támogatók munkacsoport

 

Pár szóban szeretnénk bemutatni a támogató munkatársakként végzett munkánkat és azt, hogy hogyan tudunk Önökkel együttműködni a minél sikeresebb iskolaévek érdekében. A Támogató Munkacsoportot a tamogatok@kag.hu címen érik el.

Bajza Laura

Bajza Laura

gyógypedagógus
bajza.laura@kag.hu

Bajza Laura vagyok gyógypedagógus, pszichopedagógia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon végeztem. 

A gyógypedagógia számos különböző területén dolgoztam már, de az egyetlen és igaz szerelmem a tanítás, fejlesztés, a fiatalokkal való közös munka. Jelenleg az iskolában egyéni és kiscsoportos fejlesztéseket tartok. 
Hiszek abban, hogy mindenki a maga páratlan és egyedi módján különleges - a mi feladatunk pusztán annyi, hogy ehhez mérten oktassuk és segítsük a diákjainkat.
"Az oktatás nem egy csöbör megtöltése, hanem a tűz fellobbantása."
/William Butler Yeats/

 

Dan-Kiss Viktória

Dan-Kiss Viktória

gyógypedagógus
dkv@kag.hu
Dan - Kiss Viktória, gyógypedagógus vagyok.  A Támogatók csapatán belül - egyéni és csoportos foglalkozás
keretében - elsősorban autizmus specifikus fejlesztést valamint beilleszkedési, tanulási és magatartászavarral
élő fiatalok közösségbe való beilleszkedését, iskolai készségeinek fejlesztését végzem. A felmerülő iskolai
nehézségek, problémák valójában a tanuló egyéni fejlődés útjának mérföldkövei, amelyet érdemes szem
előtt tartanunk. Hiszek az átkeretezésben, abban, hogy „ha nyitottak vagyunk a keret kicserélésére, akkor
megláthatunk egy nagyobb képet, és észrevehetjük azokat a részleteket, amelyek egy másfajta történetet
mesélnek el” a gyerekekről. Ennek alapja pedig a tanulóval, szülővel, pedagógusokkal és az
iskolapszichológussal való együttgondolkodás.
Fűzi Katalin

Fűzi Katalin

gyógypedagógus, a Támogatók munkacsoport koordinátora
fuzi.katalin@kag.hu

Fűzi Katalin vagyok, gyógypedagógus. Feladatom a sajátos nevelési igényű illetve a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel élő tanulók támogatása, segítése. A támogatás egyéni és kiscsoportos foglalkozás keretében történik. Speciális módszerekkel, személyre szabott fejlesztési terv alapján segítem a tanulóim iskolai beilleszkedését és sikerét. Fontos számomra a közös gondolkozás és a harmonikus együttműködés a gyermeket tanító pedagógusokkal és a szülőkkel is. „Szeretném, ha a szíved mélyén elhinnéd, hogy bármire képes vagy, amit el szeretnél érni, csak ne add fel, és haladj tovább bátran célozva a csillagokat!”

Jámbor Kata

Jámbor Kata

gyógypedagógus
jambor.kata@kag.hu

Jámbor Kata vagyok, fejlesztőpedagógus, Komplex Mozgásterápis fejlesztő és gyógypedagógus hallgató. A fejlesztés menetében a neurológiai szempontokat részesítem előnyben. Hiszek abban, hogy a tanuláshoz sokfajta stressz kapcsolódhat és ezek enyhítésével javulhat az iskolai teljesítmény. Fontosnak tartom, hogy közösen dolgozzunk, ötleteljünk a gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal együtt. "Mondd el és elfelejtem, tanítsd meg és talán emlékszem, vonj be és megtanulom" - Benjamin Franklin
Pataki Angelika

Pataki Angelika

iskolapszichológus
pataki.angelika@kag.hu
Pataki Angelika, iskolapszichológus

Második évemet kezdem iskolapszichológusként, a Kürt Alapítványi Gimnázium mellett egy másik budapesti gimnáziumban is dolgozom. Tanácsadás és iskolapszichológia szakirányon végeztem, elsősorban kamaszok és fiatal felnőttek elakadásaira specializálódtam. Személyközpontú tanácsadási keretben egzisztenciális és kritikai pszichológiai fókusszal dolgozom, továbbá gyakran merítek a művészetterápiás eszköztárból. Az egyéni tanácsadás során a kliens és az iskolapszichológus azzal a céllal találkozik pár alkalommal, hogy egy hozott problémát feltárjanak és a kliens erőforrásait feltérképezzék. A diákok gyakran fordulnak hozzám önismereti és pályaorientációs kérdésekkel, illetve párkapcsolati, családi, osztálybeli konfliktusok és krízisek esetén. A szülők nevelési kérdések és családi nehézségek esetén szoktak felkeresni. A feltétel nélküli elfogadás a segítő kapcsolat alapja. Célom egy olyan oldott és bizalmas légkör megteremtése, melyben a kliens számára lehetőség nyílik új nézőpontok és összefüggések felfedezésére. Nagy hangsúlyt fektetek a saját viselkedésünk, gondolataink és érzéseink feletti személyes ráhatásunkra a tudatosítás és reflexió által. Hiszem, hogy minden tanácsadási folyamat és alkalom egyedi, így rugalmas és nyitott módon figyelek a kliensre. Az egyéni konzultációhoz előzetes bejelentkezés szükséges, amit a pataki.angi@kag.hu címen vagy szünetben lehet egyeztetni. Szeretettel várom a hozzám fordulókat!

Törzsök-Connolly Éva

Törzsök-Connolly Éva

gyógypedagógus
tce@kag.hu

Törzsök-Connolly Éva pedagógiai terapeuta, komplex művészetterapeuta, gyógypedagógus jelölt. Autizmus spektrum pedagógiája - pszichopedagógia szakosként feladatom elsősorban az autizmusban érintett fiatalok fejlesztése, támogatása, a társas alkalmazkodásuk elősegítése, mindezek egyéni és csoportos formában történő megvalósítása. Az autizmus specifikus fejlesztés mellett kiegészítő pedagógiai terápiás és művészetterápiás módszereket is alkalmazok annak érdekében, hogy a megsegítés minél inkább igazodjon a tanulóim szükségleteihez. Szakmai tapasztalatomat a gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátásban szereztem, ahol feladatom volt többek között az atipikus fejlődésű, sajátos nevelési igényű fiatalok fejlesztése, terápiás megsegítése volt az elmúlt hét évben. Szeretettel várom a hozzám forduló fiatalokat.

A tevékenységem mottója:

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra
”. (Weöres Sándor)

 

Megjegyzés: jelenleg betegség miatt átmenetileg online folytatom a fejlesztést, az érintett szülőknek és fiataloknak a napokban megy e-mailen az erről szóló tájékoztatás.

Vadász Edit

Vadász Edit

gyógypedagógiai asszisztens
vadasz.edit@kag
Vadász Edit gyógypedagógiai asszisztens vagyok, és feladatom, hogy segítsem a gyógypedagógusok és a
pedagógusok munkáját. 2001-ben végeztem gyógypedagógiai asszisztensként. Több területen is dolgoztam,
többféle korosztállyal. Autizmus specifikus ABA terápiás képzést végeztem.A középiskolai korosztállyal való
munkámat a 2014-ben befejezett ifjúságsegítő felsőoktatási szakképzésben szerzett ismeretek is segítik.
VARGA FANNI

VARGA FANNI

iskolapszichológus

Varga Fanni vagyok, iskolapszichológus. A Kürtbe járó diákok lelki egészségvédelmét támogatom, és segítem őket a tanulás és a kamaszkori identitásfejlődés során tapasztalt nehézségekkel való szembenézésben. Munkám során a pedagógusok és a szülők épp úgy felkereshetnek oktatási és nevelési dilemmákkal, mint a diákok. Ha olyan élethelyzet adódik, amit szívesen megosztanál egy segítő szakemberrel, fordulj hozzám bizalommal.

Kürt Alapítvány

Alapítvány adószáma: 19179117-1-43

Alapítvány bankszámlaszáma: 11710002 - 20085449

Javaslatok, hibabejelentés

Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldje el nekünk a honlap@kag.hu email címre.