• OM azonosító: 035316
  • 1117 Budapest, Bogdánfy u. 5/b.
  • +36 (1) 796-7594
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • E-naplo
  • Magyar
  • English (UK)

Ifjúsági cserék

Ifjúsági cserék

THINK CRITICALLY! IFJÚSÁGI CSERE SZLOVÁKIÁBAN

2019. októberében (1-12.) tizenhárom diákunk utazhatott ki Szlovákiába egy Erasmus+ által finanszírozott ifiúsági csereprogram keretében. A Think Critically! nevű projektet az Ifjúsági Nomád Klub szerevezte. Iskolánk tanulói szlovákok, spanyolok és litvánok társaságában tanulhattak meg többet a kritikus gondolkodás alapjairól, mindeközben fejlesztve kommunikációs, szociális készségeiket és bővítve angol szókincsüket.

A csere óta több diákunk is tartja a kapcsolatot az ott megismertekkel, illetve hárman (magánszervezésben) kilátogattak Pozsonyba is, hogy találkozzanak szlovák barátaikkal.

(Nagy Ábel)

A táborról készült kedvcsináló film itt tekinthető meg: https://youtu.be/4tKNwd2u2ZA 

Imperative for Humanity – Ifjúsági csere Csehországban

A gimnázium 16 diákja és 4 tanára vehetett részt 2019. május 14. és 25. között a csehországi ifjúsági cserén. A tíznapos programot a szlovákiai Four Links szervezte, és az Európai Unió finanszírozta az Erasmus+ pályázati keretein belül. A magyar diákokon kívül szlovák, cseh és litván középiskolások ismerhették meg egymás kultúráját, szokásait, mentalitását. A projektfeladatok, csoportmunkák során, a prezentációk létrehozása közben nem csak az angol nyelvet és az együttműködést tudták gyakorolni, de az is kiderült, mi az, ami ezeket a fiatalokat, minden kulturális különbség ellenére, összeköti.
Az ifjúsági cseréről készült videó itt tekinthető meg.

Kürt Alapítvány

Alapítvány adószáma: 19179117-1-43

Alapítvány bankszámlaszáma: 11710002 - 20085449

Javaslatok, hibabejelentés

Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldje el nekünk a honlap@kag.hu email címre.