• OM azonosító: 035316
  • 1117 Budapest, Bogdánfy u. 5/b.
  • +36 (1) 422-0672
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • E-naplo
  • Magyar
  • English (UK)

Támogatók munkacsoport

Pár szóban szeretnénk bemutatni a támogató munkatársakként végzett munkánkat és azt, hogy hogyan tudunk Önökkel együttműködni a minél sikeresebb iskolaévek érdekében. A Támogató Munkacsoportot a tamogatok@kag.hu címen érik el.

Balázs Ildikó

fejlesztőpedagógus
balazs.ildiko@kag.hu

Balázs Ildikó gyógypedagógus vagyok, főként autizmus specifikus fejlesztésben, társas/szociális készségek fejlesztésében és a tanulók közösségbe való beilleszkedésének támogatásában segítek Emellett foglalkozásokat tartok beilleszkedési, tanulási és magatartási zavarral élő tanulóink számára is (pl. kognitív és iskolai készségek fejlesztése, figyelemfejlesztés, stb.). A támogatás egyéni és csoportos foglalkozás keretében történik; speciális módszerekkel, személyre szabott fejlesztési tervvel segítem tanulóim minél sikeresebb iskolai beilleszkedését és tanulási sikerességét. A gyermeket tanító pedagógusokkal és az iskolapszichológussal napi szintű kapcsolatot tartok. Fontos számomra a szülőkkel való közös gondolkodás a személyre szabott célok kialakításában.

Bán Judit

Munkacsoport-vezető
iskolapszichológus, önismeret, pszichológia
ban.judit@kag.hu

Bán Judit vagyok, iskolapszichológus. Feladatom segíteni a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat abban, hogy ezek a középiskolai évek minél hasznosabban és élvezhetőbben telhessenek. Hozzám fordulhatnak az iskolapolgárok, amikor bármilyen nehézségük, kérdésük adódna az iskolai élettel kapcsolatban. Ennek formája lehet egyéni beszélgetés, konzultáció a szülőkkel vagy pedagógusokkal együtt, csoportfoglalkozás vagy szakkör. A diákok Tanulásmódszertan, Önismeret és Pszichológia órákon is találkozhatnak velem. Néhány példa arra, hogy milyen témákról eshet szó a közös munka során: nehézségek a tanulásban; pályaválasztás; beilleszkedés; családi, baráti és párkapcsolati kérdések; testi-lelki egészség; prevenció; önismeret.

Tuliné Varga Mónika

fejlesztőpedagógus
tulinemonika@kag.hu

Tuliné Varga Mónika, gyógypedagógus vagyok. A Kürt Alapítványi Gimnáziumban részképesség- és tanulási zavarokkal küzdő tanulókkal foglalkozom. Elsősorban diszkalkulia-, diszlexia-, diszgráfia- reedukációt, tehát ezen tanulási zavarok utólagos terápiás kezelését végzem. Minden évfolyamon van diákom. Egyéni foglalkozás keretében, egyéni fejlesztési terv alapján közösen dolgozunk a tanulókkal. Fontos a diák együttműködése, a számára megfelelő tanulási módszer kialakítása, az aktivitás, a tanulás iránti motiváció felkeltése. A nyelvi előkészítő tagozaton Tanulásmódszertant is tanítok minden osztályban. Természetesen a siker érdekében a Támogatók munkacsoporttal együtt az Osztálytanítói és az Osztályfőnöki munkacsoportokkal is szorosan együttműködöm.

Kürt Alapítvány

Javaslatok, hibabejelentés

Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldje el nekünk a honlap@kag.hu email címre.