• OM azonosító: 035316
  • 1117 Budapest, Bogdánfy u. 5/b.
  • +36 (1) 796-7594
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • E-naplo
  • Magyar
  • English (UK)

A felvételi rendszere a Kürtben

Felvételi tájékoztató

Kedves Érdeklődők!

Itt olvasható mindaz az információ, amit a nyílt napon a tájékoztatón elmondtam.

Szeretettel várunk mindenkit a felvételi előkészítőnkre, a további nyílt napjainkra (2018. február 8., illetve "Minden nap nyílt nap"), illetve természetesen a felvételinkre.

Üdvözlettel a Kürt valamennyi iskolapolgára nevében,

Molnár Lajos
iskolavezető

Kérjük, olvassa el az általános felvételi rendszert bemutató oldalunkat is: Felvételi tájékoztató >>

Kérdését küldje el nekünk emailben a felveteli@kag.hu címre.

A Támogatók munkacsoport levele

Fontos számunkra, hogy iskolánk küldetésének megfelelően minden diákunknak a lehető legtöbb és legjobb segítséget adhassuk meg, már a gimnáziumi évek kezdetétől, ehhez pedig szükségünk van minden információra. Kérjük Önöket, hogy még a szóbeli felvételi előtt, legkésőbb 2018. január 31.-éig jelezzék nekünk, hogy gyermekük igényelt-e bármilyen kiemelt bánásmódot az általános iskolai évek során. Ha rendelkeznek szakvéleménnyel, kérjük, hogy ezek másolatát bocsássák rendelkezésünkre a tamogatok@kag.hu e-mail címen!

Iskolánk küldetése a diákokat képességeik kibontakozásában segíteni, hozzájuk elfogadóan és türelemmel fordulni, a céljaik elérésben támogatni őket. Minden diákot megillet a képességei, készségei, személyisége aktuális fejlettségével összhangban lévő támogatás. Célunk, hogy a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő (BTMN) és a sajátos nevelési igényű (SNI) diákok is teljes jogú résztvevői legyenek a tanóráknak, az iskola közösségének, az iskolai életnek.

Az egyénre szabott integrált oktatás megvalósulásában segítenek az oktatási tartalmak egységessége (komplex tárgyak, epocha, választható tárgyak), a változatos módszerek (témahét, témanapok, kooperatív tanulásszervezés, projektek, digitális taneszközök), az egyéni szöveges értékelés, a fokozottabb pedagógiai támogatás (kétosztályfőnökös rendszer). Ebben a folyamatban a pedagógusokat az iskola támogató szakemberei segítik (gyógypedagógus, iskolapszichológus).

Iskolánk vállalt feladata a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő diákok és a sajátos nevelési igényű tanulók (mozgásszervi fogyatékossággal (önálló helyváltoztatásra képes); érzékszervi fogyatékossággal (gyengénlátó); beszédfogyatékossággal; autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral küzdő (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavar)) integrált nevelése, oktatása.

Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy iskolánk valóban a megfelelő módon és módszerekkel tudja támogatni a hozzánk érkező tanulókat, előzetes információgyűjtést végzünk (szakvélemények áttanulmányozása, személyes konzultációk). Közös felelősségünknek tartjuk, hogy már a felvételi folyamat során kölcsönösen megismerkedjünk az érintett családokkal és felmérhessük az együttműködés lehetőségeit. Ezért kérjük Önöket, hogy még a szóbeli felvételi előtt, legkésőbb 2018. január 31.-éig jelezzék nekünk, hogy gyermekük igényelt-e bármilyen kiemelt bánásmódot az általános iskolai évek során. Ha rendelkeznek szakvéleménnyel, kérjük, hogy ezek másolatát bocsássák rendelkezésünkre a tamogatok@kag.hu e-mail címen!

Együttműködésüket köszönjük!

Tovább a Támogatók munkacsoport bemutatkozó oldalára >>

Kürt Alapítvány

Javaslatok, hibabejelentés

Az Ön véleménye kiemelten fontos a számunkra, ezért kérjük, amennyiben bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, küldje el nekünk a honlap@kag.hu email címre.